Mange forveksler røremaskiner og dejæltere med hinanden. De kan dog også begge røre en gærdej eller en kagedej. Dejælteren har langt større dejkapacitet i forhold til skålen end en røremaskine.
En røremaskine kan derimod både benyttes med piskeris, spade og dejkrog hvorimod dejælteren udelukkende kan benytte dejkrog. Skal du udelukkende lave dej får du det bedste resultat og mest kapacitet for dine penge med en dejælter. Skal du bruge maskinen til blandede formål eller kun til dej af og til er det derimod smartest af vælge en røremaskine.
Røremaskiner og dejæltere til industri brug – Hvilket mærke skal du vælge?
De bedste røremaskiner på markedet er uden tvivl den danske Bjørn røremaskiner. Leder du efter maskiner med rigtig meget værdi for pengene finder du en rigtig god maskine i Sammic BE-serien. Selv vores billigste røremaskine fra Sybo er et rigtig godt køb. Kan du leve med at maskinen skal slukkes når du skifter hastighed får du en uovertruffen fin maskine for meget få penge. Hvilket mærke skal du vælge? (dejæltere) Vi har budgetdejæltere fra Prisma Food, som er italienske dejæltere, der er gode til prisen. Har du et travlt pizzaria eller en cateringvirksomhed med store mængder brødbagning synes vi dog du skal kigge på en anden maskine. Vores bedste dejæltere er maskinerne fra GAM og Zanolli. Begge mærker er italienske kvalitetsmærker der virkelig forstår at lave en dejælter der slynger dejen korrekt rundt i skålen – så du får det bedste brødresultat overhovedet.
Dej kapacitet i røremaskiner til industri brug?
Når du skal finde ud af hvor mange kilo dej en røremaskine kan klare tager du typisk skålens literantal divideret med 3 for at finde det antal kilo maskinen kan klare. En 10 liters røremaskine kan således normalt klare 3,33 kg. Dej pr. gang. Ovenstående tal kan variere i forhold til hvor klæg en dej man laver ligesom der findes bordmodeller af røremaskiner som kan klare mindre end 1/3 af skåles literindhold. Desuden finder der Bjørn røremaskinerne, som oftest kan klare helt op til 50% af skåles litermål i kilo.
Gearskifte og antal hastigheder
Nogle røremaskiner har elektronisk justering af hastigheden. Du kan således justere hastigheden i 10 trin indtil du finder den hastighed der passer dig. Andre røremaskiner har et egentlig gearskifte, som du kender det fra en bil. Der findes dog ingen kobling på, så det er vigtigt at røremaskinen slukkes når du skifter gear, ellers kan du ødelægge gearkassen. Vores modeller fra Amitek er undtagelsen – disse er med manuelt gear men bygget til at du kan skifte gearet mens maskinen kører. Aftagelig skål og løft bar top. På røremaskiner er det helt normalt at kunne tage skålen af for at vaske den eller sætte indholdet på køl. På dejæltere er det dog ikke alle maskiner at skålen er aftagelig, lige såvel som at toppen også kan være fastnaglet. Typisk hænger mulighederne for disse egenskaber sammen med prisen – desto dyrere maskine, desto flere funktioner.
Størrelse på røremaskine til industri brug
Røremaskiner til industri kan fås i mange forskellige størrelser. De mindste fås ned til 5-6 liter. Målene er defineret ud fra hvor meget skålen i røremaskinen til industri, kan indeholde. De største røremaskiner kan rumme helt op til 60-70 liters i røre skålen.
Disse maskiner er beregnet til de helt store industrikøkkener. Hvor meget kg. dej industrirøremaskinen kan er defineret ud fra hvor mange KW motoren i røremaskinen yder, og hvordan den er gearet. Det er derfor vigtigt når du skal vælge en røremaskine til industri der passer til netop dit behov, at du både kigger på hvor meget kapacitet maskinen har i skålen, men mindst lige så vigtigt; hvor meget dej motoren i industrirøremaskinen kan klare. Ring til cateringinventar.dk når du skal have din nye professionelle røremaskine til industri, og vi vil gøre vores bedste for at finde den helt rigtige professionelle røremaskine til industri, der passer til dit behov og prisleje.